Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Uredba o spremembah in dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

DELOVNA ZAKONODAJA, PRISPEVKI -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Objavljeno v:

1. člen
V Uredbi o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini (Uradni list RS, št. 14/09, 16/09 – popr., 23/09, 51/10, 67/10, 80/10 – ZUTD, 41/12, 68/12, 47/13, 96/14, 39/15, 57/15, 73/15, 98/15, 6/16, 38/16, 62/16, 4/17, 26/17, 35/17, 54/17, 5/18, 35/18, 43/18, 64/18, 6/19, 35/19, 59/19, 78/19, 7/20 in 129/20) se v 7. členu v prvem odstavku besedilo »državni pravobranilec« nadomesti z besedilom »državni odvetnik«.
2. člen
25. člen se spremeni tako, da se glasi:
»25. člen
(povračilo dela stroškov vpisnine in šolnine)
(1) Javnemu uslužbencu na delu v tujini pripada povračilo stroškov vpisnine in šolnine, če so njegovi otroci v državi sprejemnici vpisani v osnovno ali srednješolsko izobraževanje v zasebni šoli z mednarodnim programom, kadar iz upravičenih razlogov ni mogoče njihovo brezplačno šolanje v javnih šolskih ustanovah. Kot upravičeni razlogi se upoštevajo neustrezne pedagoške, varnostne, higienske razmere, pouk v zahtevnem tujem jeziku ali če država sprejemnica otrokom tujih diplomatov ne omogoča šolanja v javnih izobraževalnih ustanovah.
(2) Povračilo stroškov vpisnine in šolnine pripada tudi javnemu uslužbencu na delu v tujini, čigar otroci obiskujejo vrtec v državi sprejemnici ali so zadnje leto pred začetkom obveznega rednega šolanja vpisani v predšolsko izobraževanje. Povračilo stroškov znaša 90 % vpisnine in šolnine, vendar ne več kot 6.000 eurov, razen če gre za otroka s posebnimi potrebami.
(3) Povračilo stroškov iz prvega odstavka tega člena znaša 90 % zneska vpisnine in šolnine, vendar ne več od zneska, ki je za posamezni kraj določen v prilogi 5, ki je sestavni del te uredbe, razen če gre za otroka s posebnimi potrebami. Če kraj napotitve javnega uslužbenca ni naveden v prilogi 5 te uredbe, povračilo stroškov znaša 90 % vpisnine in šolnine, vendar ne več kot 18.000 eurov.
(4) Če vpis otroka v šolo, ki zagotavlja brezplačno šolanje, ni mogoč, ker je šola vpis otroka zavrnila, kar javni uslužbenec izkaže z dokazilom, ki ga izda šola, ter hkrati izkaže, da je ob vpisu ravnal z dolžno skrbnostjo, povračilo stroškov znaša 90 % vpisnine in šolnine, vendar ne več kot 18.000 eurov.
(5) Povračilo stroškov iz tega člena ne pripada javnim uslužbencem pri opravljanju dela v mirovnih operacijah in mednarodnih civilnih misijah.«.
3. člen
Za prilogo 4 se doda nova priloga 5, ki je kot priloga sestavni del te uredbe.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
4. člen
Javnim uslužbencem, ki so bili razporejeni na delo v tujino in jim je že bilo določeno povračilo dela stroškov vpisnine in šolnine za šolsko leto 2019/2020 oziroma za čas šolanja otroka v določeni šoli, vendar ne dlje, kot traja razporeditev javnega uslužbenca na delo v tujino, se višina povračila ne spremeni.
5. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!