Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3B)

JAVNA NAROČILA -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Objavljeno v:

1. člen
V Zakonu o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/15 in 14/18) se v 9. členu osmi odstavek črta.
2. člen
V 21. členu se v prvem odstavku v točki a) v prvi alineji znesek »20.000 eurov« nadomesti z zneskom »40.000 eurov«, v drugi alineji pa se znesek »40.000 eurov« nadomesti z zneskom »80.000 eurov«. V tretji alineji se za besedilom »79713000-5« dodata vejica in besedilo »79100000-5, 79110000-8, 79111000-5, 79112000-2, 79112100-3 in 79140000-7«.
V točki b) se v tretji alineji za besedilom »79713000-5« dodata vejica in besedilo »79100000-5, 79110000-8, 79111000-5, 79112000-2, 79112100-3 in 79140000-7«.
V drugem odstavku se v prvem stavku za besedilom »prejšnjega odstavka« doda besedilo »in javna naročila, ki se oddajo kot posamezni izločeni sklopi v skladu s petim odstavkom 73. člena tega zakona, ter javna naročila iz 15., 16., 17. in 18. točke prvega odstavka 27. člena tega zakona«. V tretjem stavku se besedilo »na svoji spletni strani ali« črta, besedilo »ocenjena vrednost« pa se nadomesti z besedilom »vrednost brez DDV«.
3. člen
V 22. členu se v drugem odstavku v točki a) v prvi alineji za besedilom »ki ga oddaja naročnik iz a)« besedilo »ali b)« črta, v drugi alineji pa se besedilo »c) točke« nadomesti z besedilom »b) ali c) točke«.
4. člen
V 25. členu se v osmem in devetem odstavku beseda »ločeno« nadomesti z besedo »enotno«.
5. člen
V 27. členu se za 14. točko, na koncu katere se pika nadomesti s podpičjem, dodajo nove 15., 16., 17. in 18. točka, ki se glasijo:
»15. javna naročila na splošnem področju, ki so oddana zaradi nadaljnje prodaje ali dajanja v najem tretjim osebam, pod pogojem, da naročnik ne uživa nobenih posebnih ali izključnih pravic v zvezi s prodajo ali dajanjem predmeta takih javnih naročil v najem, drugi subjekti pa ga lahko prosto prodajo ali dajo v najem pod enakimi pogoji kot naročnik, če vrednost javnega naročila ne presega vrednosti, od katerih dalje je potrebna objava v Uradnem listu Evropske unije;
16. javna naročila blaga, ki so namenjena za protokolarna darila ali druge oblike izvajanja promocije Republike Slovenije, če vrednost javnega naročila ne presega vrednosti, od katerih dalje je potrebna objava v Uradnem listu Evropske unije;
17. javna naročila živil, če vrednost javnega naročila ne presega vrednosti, od katerih dalje je potrebna objava v Uradnem listu Evropske unije;
18. javna naročila storitev revidiranja obveznih revizij, kot so opredeljene v zakonu, ki ureja revidiranje, če vrednost javnega naročila ne presega vrednosti, od katerih dalje je potrebna objava v Uradnem listu Evropske unije.«.
Za besedilom člena, ki se označi kot prvi odstavek, se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»(2) Ne glede na prejšnji odstavek mora naročnik v primerih iz 17. točke prejšnjega odstavka upoštevati cilje, kot jih za javno naročanje živil določa predpis iz prvega odstavka 71. člena tega zakona.«.
6. člen
V 28. členu se v četrtem odstavku v točki a) beseda »in« nadomesti z vejico, v točki b) se beseda »in« črta. Za točko c), na koncu katere se pika nadomesti z vejico, za njo pa se doda beseda »in«, se doda nova točka č), ki se glasi:
»č) vrednost predmeta naročanja je enaka ali nižja od cen za ta predmet na trgu.«.
7. člen
V 44. členu se v enajstem odstavku za besedo »naročilu« doda besedilo »ali v povabilu k oddaji ponudb v primeru iz b) točke prvega odstavka tega člena, če ni treba objaviti obvestila o javnem naročilu,«.
8. člen
V 46. členu se v devetem odstavku na koncu doda besedilo, ki se glasi: »Ne glede na prvi odstavek 58. člena in deseti odstavek 90. člena tega zakona naročniku v primeru iz č) točke prvega odstavka tega člena ni treba objaviti odločitve na portalu javnih naročil in pred tem poslati obvestila iz 57. člena tega zakona v objavo pred objavo odločitve, temveč lahko odločitev vroči v skladu z zakonom, ki ureja upravni postopek, če isti dan, ko se ponudnikom pošlje odločitev, v objavo pošlje tudi obvestilo iz 57. člena tega zakona.«.
9. člen
V 47. členu se v prvem odstavku prvi stavek spremeni tako, da se glasi: »Naročnik lahko uporabi postopek naročila male vrednosti, za katerega obvestil v zvezi z njim ni treba poslati v objavo Uradu za publikacije Evropske unije.«.
10. člen
V 49. členu se v tretjem odstavku za točko b), na koncu katere se pika nadomesti s podpičjem, doda nova točka c), ki se glasi:
»c) ne glede na prejšnjo točko lahko naročniki iz b) in c) točke prvega odstavka 9. člena tega zakona določijo rok za prejem ponudb na podlagi medsebojnega dogovora med naročnikom in izbranimi kandidati, če imajo vsi izbrani kandidati na voljo enako časa za pripravo in oddajo ponudb. Če dogovora ni, je rok za prejem ponudb najmanj deset dni od datuma, ko je bilo poslano povabilo k predložitvi ponudb.«.
11. člen
V 52. členu se v prvem odstavku v 6. točki za besedilom »dodatnih informacijah« črtata vejica in besedilo »informacijah o nedokončanem postopku«.

Zakaj ne vidim vseh členov?

Naročniki vidijo tudi preostalih 24 členov.

Naročite se tukaj in pridobite dostop do vseh vsebin.
Če ste že naročnik se prijavite tukaj.

Naročite se
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!