Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

Najnovejša različica besedila

Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti

DAVEK OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB - DDPO, DAVČNI OBRAČUN -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Objavljeno v:

V Pravilniku o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti (Uradni list RS, št. 109/07 in 68/09) se v 1. členu besedilo »(Uradni list RS, št. 117/06, 56/08, 79/08 in 5/09; v nadaljnjem besedilu: ZDDPO-2)« nadomesti z besedilom »(Uradni list RS, št. 117/06, 56/08, 79/08, 5/09, 96/09, 110/09 – ZDavP-2B, 43/10, 59/11, 24/12, 30/12, 94/12, 81/13, 50/14, 23/15, 82/15, 68/16, 69/17, 79/18 in 66/19; v nadaljnjem besedilu: ZDDPO-2)«.
V 3. členu se v prvem odstavku v šesti alineji podpičje nadomesti z vejico in doda besedilo »razen pri javnih zavodih – lekarnah, če izvzem teh sredstev, vključno ob uporabi ene od možnosti priznavanja odhodkov iz 27. člena ZDDPO-2, vpliva na trgovino med državami članicami in izkrivlja ali bi lahko izkrivljal konkurenco;«.
V sedmi alineji se pika nadomesti z vejico in doda besedilo »razen pri javnih zavodih – lekarnah, če izvzem teh sredstev, vključno ob uporabi ene od možnosti priznavanja odhodkov iz 27. člena ZDDPO-2, vpliva na trgovino med državami članicami in izkrivlja ali bi lahko izkrivljal konkurenco.«.
Za drugim odstavkom se dodata nova, tretji in četrti odstavek, ki se glasita:
»(3) Šteje se, da izvzem sredstev iz šeste in sedme alineje prvega odstavka tega člena, vključno ob uporabi ene od možnosti priznavanja odhodkov iz 27. člena ZDDPO-2, vpliva na trgovino med državami članicami in izkrivlja ali bi lahko izkrivljal konkurenco, če je zaradi njune uporabe razlika v davku pri zavezancu višja od zneska 200.000 eurov v kateremkoli obdobju treh zaporednih proračunskih let.
(4) Če zavezanec presega znesek in izpolni pogoj iz prejšnjega odstavka, mora sredstva iz šeste in sedme alineje prvega odstavka tega člena (v nadaljnjem besedilu: sredstva), zaradi katerih presega znesek iz prejšnjega odstavka, vključiti v davčno osnovo kot pridobitne dohodke v skladu s tem pravilnikom in ZDDPO-2, pri tem pa ne sme priti do dvakratne vključitve sredstev. Zavezanec sredstva vključi v davčno osnovo davčnega obdobja, v katerem presega znesek in izpolni pogoj. Zavezanec v davčno osnovo vključi le sredstva davčnega obdobja, v katerem presega znesek, v delu, ki povzročijo preseganje zneska iz prejšnjega odstavka.«.
KONČNA DOLOČBA
(začetek veljavnosti in uporabe)
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 1. januarja 2022.
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!