Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju subvencioniranega prevoza

RAZNO -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Objavljeno v:

1. člen
V Pravilniku o izvajanju subvencioniranega prevoza (Uradni list RS, št. 7/20 in 89/20) se 1. člen spremeni tako, da se glasi:
»1. člen
(vsebina)
Ta pravilnik določa vrste in obdobje veljavnosti subvencioniranih vozovnic za upravičence, pogoje za nakup vozovnic, način in postopek izvajanja subvencioniranega prevoza, način obračunavanja in plačevanja subvencije, poročanje, način vračila subvencije ter način in postopek izvajanja brezplačnega prevoza.«.
2. člen
2. člen se spremeni tako, da se glasi:
»2. člen
(subvencionirana vozovnica)
(1) Subvencionirana vozovnica je lahko mesečna vozovnicaali vozovnica za deset voženj na mesec. Mesečna vozovnica omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije, vozovnica za deset voženj na mesec pa omogoča deset voženj na relaciji, za katero je bila izdana.
(2) Upravičenec se odloči za nakup mesečne ali letne vozovnice. Letna vozovnica za dijaka se izda za obdobje od 1. septembra do 31. avgusta tekočega šolskega leta. Letna vozovnica za študenta se izda za obdobje od 1. oktobra do 30. septembra tekočega študijskega leta. Letna vozovnica za udeleženca izobraževanja odraslih se izda za obdobje od 1. septembra do 31. avgusta oziroma od 1. oktobra do 30. septembra tekočega šolskega leta.«.
3. člen
V 3. členu se v drugem odstavku besedilo »6/16 – uradno prečiščeno besedilo in 67/19« nadomesti z besedilom »6/16 – uradno prečiščeno besedilo, 67/19 in 94/21«.
Šesti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(6) Kadar upravičenec opravlja praktično izobraževanje, ki je del izobraževalnega procesa in je razdalja iz prvega odstavka 114.b člena zakona manjša kot 2 km, vlogi predloži s strani vzgojno izobraževalnega ali visokošolskega zavoda potrjen obrazec »Potrdilo o opravljanju praktičnega izobraževanja« iz Priloge 2, ki je sestavni del tega pravilnika.«.
4. člen
V 3.a členu se v prvem odstavku besedilo »desetega, enajstega in dvanajstega« nadomesti z besedilom »osmega, devetega in desetega«.
V drugem odstavku se beseda »enajstega« nadomesti z besedo »devetega« in beseda »dvanajstega« nadomesti z besedo »desetega«.
5. člen
V 5. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(1) Upravičenec lahko v enem mesecu za relacijo med vstopnim postajališčem in izstopnim postajališčem kupi le eno subvencionirano vozovnico (v nadaljnjem besedilu: enkratni nakup vozovnice).«.
Drugi, tretji in četrti odstavek se črtajo.
Dosedanji peti odstavek, ki postane drugi odstavek, se spremeni tako, da se glasi:
»(2) Upravičenec ima v okviru ponudbe medkrajevnega avtobusnega in železniškega prevoza potnikov ter v primeru iz drugega odstavka 114.c člena zakona, ob upoštevanju enkratnega nakupa subvencionirane vozovnice, pravico do izbora zanj najugodnejše povezave za relacijo iz prejšnjega odstavka.«.
Dosedanji šesti odstavek postane tretji odstavek.
6. člen
V 6. členu se tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(3) Podatke o izdanih letnih subvencioniranih vozovnicah izvajalec mesečno sporoča v evidenco subvencij prevoza. Podatke o plačilu poroča ob prejemu plačila upravičenca v celoti, podatek o polni ceni in subvenciji pa se vsak mesec določi v višini, ki predstavlja sorazmerni mesečni delež polne cene letne subvencionirane vozovnice.«.
7. člen
10. člen se spremeni tako, da se glasi:
»10. člen
(vračilo plačila subvencionirane letne vozovnice)
(1) Izvajalec na zahtevo upravičenca prekliče subvencionirano letno vozovnico.
(2) Če se preklic neuporabljene subvencionirane vozovnice izvede pred začetkom veljavnosti subvencionirane vozovnice oziroma na dan nakupa, se upravičencu vrne celotni znesek plačila.
(3) Izvajalec v primeru vračila neuporabljene subvencionirane vozovnice in vračila celotnega zneska plačila upravičenca, poroča o preklicu poročane subvencionirane vozovnice.
(4) Preklic subvencionirane vozovnice v času veljavnosti se izvede z zadnjim dnem tekočega meseca, upravičencu se vrne plačilo v sorazmernem deležu za neizkoriščene mesece. Upravičencu se vrne znesek plačila v višini razlike med zneskom plačila upravičenca za subvencionirano letno vozovnico in ceno subvencionirane mesečne vozovnice oziroma subvencionirane mesečne vozovnice za deset voženj na mesec, ki jo plača upravičenec in je določena v pravilniku, ki določa cene subvencioniranega prevoza, za mesece dejanske uporabe subvencionirane vozovnice.
(5) Ob preklicu izvajalec poroča o vračilu razlike pri plačilu upravičenca, ki se izračuna po naslednji formuli:
V = Clv – (Mv*Cmv),
pri čemer je:
– V: vračilo razlike pri plačilu upravičenca;
– Clv: cena letne vozovnice;
– Mv: število mesecev uporabe subvencionirane letne vozovnice;
– Cmv: cena subvencionirane mesečne vozovnice.«.
8. člen
Priloga 1, Priloga 2 in Priloga 3 se nadomestijo z novimi Prilogo 1, Prilogo 2 in Prilogo 3, ki so kot Priloga sestavni del tega pravilnika.
KONČNA DOLOČBA
9. člen
(začetek veljavnosti)
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!