Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Uredba o dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

DELOVNA ZAKONODAJA, PRISPEVKI -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Objavljeno v:

1. člen
V Uredbi o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini (Uradni list RS, št. 14/09, 16/09 – popr., 23/09, 51/10, 67/10, 80/10 – ZUTD, 41/12, 68/12, 47/13, 96/14, 39/15, 57/15, 73/15, 98/15, 6/16, 38/16, 62/16, 4/17, 26/17, 35/17, 54/17, 5/18, 35/18, 43/18, 64/18, 6/19, 35/19, 59/19, 78/19, 7/20, 129/20, 3/21, 16/21, 61/21, 87/21, 158/21, 15/22, 68/22, 74/22 in 138/22) se za 25. členom doda nov, 25.a člen, ki se glasi:
»25.a člen
(povračilo dela stroškov šolnine za otroka po vrnitvi javnega uslužbenca z dela v tujini)
(1) Javnemu uslužbencu, ki je bil napoten na delo v tujino in čigar otrok je bil vsaj štiri šolska leta vključen v program predšolske vzgoje oziroma osnovnošolskega ali srednješolskega izobraževanja v času bivanja v tujini oziroma manj kot štiri šolska leta, če se je moral javni uslužbenec brez svoje volje ali krivde vrniti pred potekom navedenega obdobja, po vrnitvi v Republiko Slovenijo pripada 70-odstotno povračilo stroškov šolnine, če se otrok vključi oziroma vpiše v program osnovnošolskega ali srednješolskega izobraževanja, ki ga izvaja javna šola v Republiki Sloveniji, in sicer v program Mednarodne šole IB ali Evropske šole Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: mednarodni program). Javnemu uslužbencu povračilo pripada za dve šolski leti. Še največ za nadaljnji dve šolski leti pa mu povračilo pripada, če izkaže interes za delo v tujini s prijavo na prosto delovno mesto, vendar v tem času ni napoten na delo v tujino iz razlogov, ki niso na njegovi strani. Če je otrok javnega uslužbenca ob poteku dveh oziroma štirih šolskih let iz prejšnjega stavka vpisan v predzadnji letnik srednješolskega izobraževanja, javnemu uslužbencu pripada povračilo šolnine tudi za naslednje šolsko leto, če otrok napreduje v zadnji letnik.
(2) Povračilo izplačuje državni organ, pri katerem je javni uslužbenec zaposlen in v interesu katerega je napotitev javnega uslužbenca na delo v tujino. Če javni uslužbenec ni zaposlen v državnem organu, v interesu katerega je njegova napotitev, stroške povračila krije državni organ, v interesu katerega je napotitev javnega uslužbenca na delo v tujino, izplačuje pa ga državni organ, pri katerem je javni uslužbenec zaposlen (v nadaljnjem besedilu: delodajalec), na podlagi dogovora o prerazporeditvi sredstev z državnim organom, v interesu katerega je napotitev javnega uslužbenca na delo v tujino. Če gre za napotenega pedagoškega oziroma drugega strokovnega delavca v skladu s predpisi s področja izobraževanja, ki se po vrnitvi z napotitve ne zaposli v državni upravi, krije stroške dela šolnine za njegovega otroka državni organ, ki mu je zagotavljal sredstva za stroške plače in druge prejemke za delo v tujini v času napotitve.
(3) Javni uslužbenec mora ob prijavi otroka za vpis v mednarodni program šoli, v katero se vpisuje (v nadaljnjem besedilu: šola), predložiti potrdilo o izpolnjevanju pogojev iz prvega odstavka tega člena, ki ga izda delodajalec oziroma v primeru napotenega pedagoškega delavca oziroma drugega strokovnega delavca v skladu s predpisi s področja izobraževanja državni organ, ki mu je zagotavljal sredstva za stroške plače in drugih prejemkov za delo v tujini v času napotitve. Sredstva za kritje dela šolnine državni organ, ki izplačuje povračilo, zagotavlja neposredno šoli, v katero je otrok vpisan, na podlagi pogodbe o sofinanciranju šolnine, ki jo sklene s šolo in starši.«.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
2. člen
(delno vračilo)
Javni uslužbenec iz prvega odstavka novega 25.a člena uredbe je upravičen do delnega vračila plačanega zneska šolnine za svojega otroka za šolsko leto 2022/2023 s strani delodajalca v skladu z novim 25.a členom uredbe, pri čemer se povrne znesek šolnine v višini 50 odstotkov stroškov šolnine.
3. člen
(začetek veljavnosti)
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!