POZOR: to ni najnovejša različica člena

Pravilnik o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost (PZDDV)

29. člen (posebna pravila)

DDV IN DRUGI PROMETNI DAVKI -

Velja od: Objavljeno:

Objavljeno v:

29. člen
(posebna pravila)

Za storitve iz prvega odstavka 29. člena ZDDV-1 (razen za storitve iz k) točke prvega odstavka 29. člena ZDDV-1, ki se opravijo za osebe, ki niso davčni zavezanci), in pri dajanju prevoznih sredstev v najem, se šteje, da je:

  • kraj opravljenih storitev, ki bi bil v skladu s prvim odstavkom 29. člena ZDDV-1 in pri dajanju prevoznih sredstev v najem v Sloveniji, zunaj Skupnosti, če se storitve dejansko uporabijo in uživajo zunaj Skupnosti;
  • kraj opravljenih storitev, ki bi bil v skladu s prvim odstavkom 29. člena ZDDV-1 in pri dajanju prevoznih sredstev v najem zunaj Skupnosti, v Sloveniji, če se storitve dejansko uporabijo in uživajo v Sloveniji.

(2) Druga alineja prejšnjega odstavka se uporablja tudi za storitve telekomunikacij ter za storitve radijskega in televizijskega oddajanja iz točk i) in j) prvega odstavka 29. člena ZDDV-1, ki jih za osebe, ki niso davčni zavezanci in katerih sedež ali stalno oziroma običajno prebivališče je v Sloveniji, opravlja davčni zavezanec, katerega sedež dejavnosti ali stalna poslovna enota, iz katere opravlja storitev, je zunaj Skupnosti ali katerega stalno oziroma običajno prebivališče je zunaj Skupnosti, kadar takega kraja dejavnosti ali takšne poslovne enote ni.

Povezane vsebine