Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Pravilnik o spremembah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu

DOHODNINA, POVRAČILA -

Velja od: Objavljeno:

Objavljeno v:

1. člen
V Pravilniku o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu (Uradni list št. 37/08, 64/08 in 62/09) se v Prilogi 1, v poglavju A. Prikaz zbirnih podatkov iz obračuna davčnih odtegljajev za vse vrste dohodkov – pojasnila v zvezi z vsebino podatkov, v točki 1.4.3 Dohodki iz dejavnosti, spremeni opis osnove 102 tako, da se glasi:
»102 Dohodek, izplačan zavezancem z upoštevanjem posebne osebne olajšave za samozaposlene v kulturi, novinarstvu in športu
Vpiše se del dohodka iz zaporedne številke 101, ki se izplačuje zavezancem, katerih davčna osnova se ugotavlja na podlagi normiranih odhodkov in ki uveljavljajo posebno osebno olajšavo iz prvega, drugega in četrtega odstavka 113. člena ZDoh-2 (samozaposleni v kulturi, samostojni poklicni športniki in samostojni novinarji). Izplačevalec vpiše podatek samo, če mu je davčni zavezanec – prejemnik dohodka pred izplačilom dohodka predložil potrdilo davčnega organa iz tretjega odstavka 311. člena ZDavP-2.«.
Opis osnove 106 se spremeni tako, da se glasi:
»106 Normirani odhodki
Vpiše se znesek normiranih odhodkov v višini 25%.
Pri izplačilu dohodka, ki ga zavezanci dosegajo z opravljanjem kmetijske in dopolnilne dejavnosti na kmetiji, z izdelavo ali prodajo izdelkov domače in umetnostne obrti, za katere imajo veljavno pozitivno mnenje pristojne komisije Obrtne zbornice Slovenije, ter s proizvodnjo električne energije iz mikrosoproizvodnje in naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov, katerih nazivna moč ne presega 50 kW, se vpiše znesek normiranih odhodkov v višini 70%.
Pri dohodku, od katerega se obračunava davčni odtegljaj v skladu z 68. členom ZDoh-2, se podatek ne vpisuje, razen v primeru plačila zavezancu, ki ga doseže v okviru opravljanja dejavnosti nastopajočega izvajalca ali športnika, pri katerem se vpiše znesek normiranih stroškov v višini 25%.«.
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!