Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredba o upravnem poslovanju

UPRAVNI POSTOPEK -

Velja od: Objavljeno:

Objavljeno v:

1. člen
V Uredbi o upravnem poslovanju (Uradni list RS, št. 20/05, 106/05, 30/06, 86/06, 32/07, 63/07, 115/07 in 122/07 – popr.) se 52. člen spremeni tako, da se glasi:
»52. člen
(Poslovni dnevi)
(1) Organi poslujejo pet dni v tednu, in sicer v ponedeljek, torek, sredo, četrtek in petek.
(2) Organi ali posamezne notranje organizacijske enote poslujejo tudi v soboto, če to zaradi izvajanja uradnih ur s strankami odredi predstojnik. Upravne enote ali njihove notranje organizacijske enote poslujejo v soboto, če tako odredi načelnik ali minister, pristojen za upravo. Šteje se, da je takšno poslovanje potrebno, če organ oziroma posamezna organizacijska enota organa v ostalih poslovnih dneh ne more zadostiti povečanemu interesu uporabnikov za opravo določene upravne storitve.
(3) Ne glede na prejšnji odstavek upravne enote in območne enote Davčne uprave Republike Slovenije poslujejo vsako prvo soboto v koledarskem mesecu oziroma drugo soboto, če pride prva na državni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan.
(4) Predstojnik lahko v izjemnih okoliščinah, ali če je to nujno potrebno za opravljanje dela, ki mora biti opravljeno brez prekinitve oziroma določenega dne ali v določenem roku, odredi, da organ ali njegova notranja organizacijska enota začasno posluje v soboto, nedeljo, na državni praznik ali na drug z zakonom določen dela prost dan.
(5) Izjemne okoliščine so primeri višje sile, ki je že nastopila (epidemija, potres, požar, poplava in druge naravne nesreče) ali se neposredno pričakuje, in drugi primeri, ko so ogrožena človeška življenja in zdravje ljudi ali če je treba preprečiti materialno škodo, ki grozi organu.«.
2. člen
V 53. členu se za četrtim doda novi peti odstavek, ki se glasi:
»(5) Kadar organi v skladu z drugim in četrtim odstavkom 52. člena te uredbe poslujejo v soboto, nedeljo, na državni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan, določi poslovni čas predstojnik oziroma minister za javno upravo, kadar odredi, da upravne enote ali njihove notranje organizacijske enote po drugem odstavku 52. člena te uredbe poslujejo v soboto.«.
3. člen
54. člen se spremeni tako, da se glasi:
»54. člen
(Poslovanje)
(1) Med poslovnimi dnevi po prvem odstavku 52. člena mora biti zagotovljeno poslovanje vseh notranjih organizacijskih enot organov državne uprave z drugimi državnimi organi in organi samoupravnih lokalnih skupnosti.
(2) Med poslovanjem upravnih enot in območnih enot organov morajo ministrstva zagotavljati potrebno informacijsko podporo.«.
4. člen
V 57. členu se za sedmim odstavkom doda novi osmi odstavek, ki se glasi:
»(8) Ministrstva in organi v sestavi, ki v skladu z drugim in četrtim odstavkom 52. člena te uredbe poslujejo v soboto, nedeljo, na državni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan, imajo uradne ure v času, ki ga določi predstojnik.«.
5. člen
V 58. členu se za šestim odstavkom doda novi sedmi odstavek, ki se glasi:
»(7) Upravne enote in območne enote organov, ki v skladu z drugim in četrtim odstavkom 52. člena te uredbe poslujejo v soboto, nedeljo, na državni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan, imajo uradne ure v času, ki ga določi predstojnik ali minister, pristojen za upravo, če sam odredi delo v soboto po drugem odstavku 52. člena te uredbe.«.

Zakaj ne vidim vseh členov?

Naročniki vidijo tudi preostalih 9 členov.

Naročite se tukaj in pridobite dostop do vseh vsebin.
Če ste že naročnik se prijavite tukaj.

Naročite se
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!