Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Razlage Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike v Republiki Sloveniji (KPZZ), sprejete na seji 3. septembra 2014 z nadaljevanjem 3. februarja 2015

DELOVNA ZAKONODAJA - KOLEKTIVNE POGODBE -

Objavljeno:

Objavljeno v:

    1. Kazalo

Odbor za razlago Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike v RS je na podlagi 9. točke obligacijskih določb Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike v Repub­liki Sloveniji (Uradni list RS, št. 14/94, 15/94, 22/96, 39/98, 46/98, 97/00, 60/08, 40/12 in 46/13) na seji dne 3. septembra 2014 z nadaljevanjem 3. februarja 2015 sprejel naslednje razlage

10. Delovni čas
6. člen

Invazivno diagnostiko in terapijo kolektivna pogodba definira kot posebni delovni pogoj. Zato je pod tem pojmom razumeti samo tiste diagnostične ali terapevtske postopke določene stroke, ki predstavljajo večjo stopnjo invazivnosti kot običajni diagnostični ali terapevtski postopki v tej stroki.

Urgentna služba pomeni organiziran delovni proces, namenjen obravnavi stanj, ki po medicinski oziroma stomatološki doktrini zahtevajo obravnavo pacienta takoj ali najpozneje v 24 urah, z namenom preprečitve poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti pacienta (urgentna stanja). Pri tem ni pomembno, ali se urgentna služba izvaja v obliki rednega oziroma nadurnega dela, dežurstva ali stalne pripravljenosti. Organiziran delovni proces pomeni:

  • da pri delodajalcu obstaja delovišče, ki je na določen dan namenjeno samo oskrbi urgentnih stanj (opravljanje urgentne službe ob rednem delu); ali
  • da mora biti zdravnik ali zobozdravnik ob določenem terminu prisoten na svojem običajnem ali posebnem delovišču samo za oskrbo urgentnih stanj (opravljanje urgentne službe poleg rednega dela).
VI. DELOVNA RAZMERJA
33. člen

Strokovna priprava na delo poteka strnjeno na začetku dnevnega delovnega časa v ustreznem prostoru zavoda, razen če se zdravnik in delodajalec dogovorita drugače. Ker strokovna priprava poteka v okviru delovnega časa, mora tako dogovorjen način organizacije strokovne priprave ustrezati definiciji delovnega časa po zakonu, ki ureja delovna razmerja.

Posebni tarifni del Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike zaradi realizacije Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 60/08).

Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!