Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Uredba o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

DELOVNA ZAKONODAJA, PRISPEVKI -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Spremembe - samo spremenjeni členi

5. člen
(plača za delo v Sloveniji)
(1) Plača za delo v Sloveniji je plača, ki bi jo javni uslužbenec prejemal, če bi opravljal delo v Republiki Sloveniji. Pri določitvi višine osnovne plače se upoštevajo že dosežena napredovanja v plačnih razredih. Pri izračunu plače za delo v Sloveniji se upošteva osnovna plača, položajni dodatek, dodatek za delovno dobo, dodatek za stalnost, dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat in dodatek za dvojezičnost. Plača za delo v Sloveniji se spremeni, če javni uslužbenec med napotitvijo v tujino napreduje ali se mu spremeni kateri od upoštevanih dodatkov.
(2) Plača za delo v Sloveniji je podlaga za obračun:
– prispevkov, davkov in drugih dajatev ter obveznosti, ki bremenijo plače med delom v tujini,
- nadomestila plače, ki izhaja iz zavarovanja za starševsko varstvo,
- nadomestila zaradi bolezni, poškodbe ali nege in spremstva družinskega člana od 31. delovnega dne zadržanosti od dela, razen v primeru iz drugega stavka 37. člena te uredbe. Nadomestilo pripada za delovne dneve oziroma delovne ure, ko je zadržan od dela, kot tudi za praznične in druge dela proste dneve, določene s predpisi v Republiki Sloveniji.
– denarnega nadomestila za brezposelnost,
– odpravnine ob upokojitvi in ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi,
– odškodnine za neizrabljeni letni dopust pred prenehanjem delovnega razmerja.
(3) Plača za delo v Sloveniji se izplača v naslednjih primerih:
– če se je moral javni uslužbenec začasno vrniti v Republiko Slovenijo zaradi službenih razlogov, evakuacije, nevarnosti ali zdravstvenih razlogov, po preteku 30 koledarskih dni, razen v primeru iz drugega stavka 37. člena te uredbe,
– zaradi začasne odstranitve z dela, in to z dnevom odstranitve,
– v času dela v tujini, kadar izraba letnega dopusta v tujini presega sorazmerni del letnega dopusta v posameznem koledarskem letu glede na čas dela v tujini v tem koledarskem letu,
– učiteljem slovenščine na tujih univerzah za 30 koledarskih dni na leto v času obveznega opravljanja dela v Sloveniji, praviloma med dvema študijskima letoma, z namenom usposabljanja in priprave na delo na tuji univerzi, izobraževanja, stikov z delodajalcem, s slovenskimi ustanovami in kulturnim okoljem.
7. člen
(osnovna plača za delo v tujini)
(1) Osnova za izračun plače za delo v tujini je določena z nominalno osnovo za delo v tujini, ki je za posamezno delovno mesto oziroma naziv za delo v tujini določena v prilogi 1, ki je sestavni del te uredbe. Nominalna osnova za delo v tujini se spremeni, če javni uslužbenec med napotitvijo v tujino napreduje v skladu s predpisi. Plače funkcionarjev, ki so napoteni na delo v tujino ter jim v skladu z zakonom v času napotitve funkcija miruje, se določijo glede na delovna mesta iz priloge 1 pod šiframi T100001 ali T100002 ali T100003. Na delovno mesto pod šifro T100001 se uvrsti v tujino napotenega vrhovnega sodnika ali vrhovnega državnega tožilca, na delovno mesto pod šifro T100002 se uvrsti v tujino napotenega višjega sodnika, višjega državnega tožilca ali državnega pravobranilca, na delovno mesto pod šifro T100003 pa se uvrsti v tujino napotene druge funkcionarje v pravosodnih organih.
(1) Osnova za izračun plače za delo v tujini je določena z nominalno osnovo za delo v tujini, ki je za posamezno funkcijo, delovno mesto oziroma naziv za delo v tujini določena v prilogi 4, ta pa je sestavni del te uredbe. Vrednosti stopenj nominalnih osnov so določene v prilogi 1, ki je sestavni del te uredbe. Stopnja nominalne osnove za delo v tujini se spremeni, če javni uslužbenec med napotitvijo v tujino napreduje v skladu s predpisi. Plače funkcionarjev, ki so napoteni na delo v tujino ter jim v skladu z zakonom v času napotitve funkcija miruje, se določijo glede na delovna mesta iz priloge 4 pod šiframi TA17001, TA17002 ali TA17003. Na delovno mesto pod šifro TA17001 se uvrsti v tujino napotenega vrhovnega sodnika ali vrhovnega državnega tožilca, na delovno mesto pod šifro T100002 se uvrsti v tujino napotenega višjega sodnika, višjega državnega tožilca ali državnega pravobranilca, na delovno mesto pod šifro TA17003 pa se uvrsti v tujino napotene druge funkcionarje v pravosodnih organih.
(2) Osnova Vrednost stopnje nominalne osnove za izračun plače za delo v tujini iz prejšnjega odstavka tega člena se pomnoži z indeksi življenjskih stroškov, ki so določeni v prilogi 2, ki je sestavni del te uredbe. Zmnožek predstavlja osnovno plačo za delo v tujini.
(3) Indeks življenjskih stroškov za posamezni kraj iz priloge 2 temelji na indeksu življenjskih stroškov, ki jih za posamezni kraj določi Organizacija združenih narodov. V kolikor za posamezni kraj iz priloge 2 ne obstaja indeks življenjskih stroškov Organizacije združenih narodov, se indeks za tak kraj določi na osnovi metodologije, ki jo uporablja OZN. Za vse kraje v določeni državi, za katere indeks ni določen v prilogi 2, velja indeks, ki je za 5% nižji od indeksa za glavno mesto določene države.
(4) Spremembo preglednice indeksov življenjskih stroškov, ki so določeni v prilogi 2 te uredbe, sprejme vlada na predlog ministra za zunanje zadeve trikrat na leto, tako da se indeksi življenjskih stroškov spremenijo 1. februarja, 1. junija in 1. oktobra z zadnjim objavljenim indeksom OZN pred tem datumom. Če je javni uslužbenec napoten v državo, za katero v prilogi 2 ni ustreznega indeksa, ki bi omogočal izračun plače, se ta do dopolnitve priloge 2 z ustreznim indeksom obračunava na podlagi najprimernejšega nižjega indeksa glede na predvideno višino življenjskih stroškov, ob objavi indeksa pa se opravi poračun.
(5) Nominalne osnove Vrednosti stopenj nominalnih osnov za delo v tujini iz priloge 1 te uredbe se usklajujejo glede na usklajevanje plačnih razredov po plačni lestvici iz ZSPJS.
(6) Plača za delo v tujini se izračunava in izplačuje praviloma v valuti euro, razen v primeru, ko izplačilo v drugi valuti za posamezno državo s sklepom drugače določi minister, ki je pristojen za javnega uslužbenca.
8. člen
(vrste dodatkov za delo v tujini)
(1) Javnemu uslužbencu pripadajo med delom v tujini ne glede na določila drugih predpisov, ki urejajo pravice in obveznosti javnih uslužbencev, naslednji dodatki:
– dodatek za oddaljenost,
– dodatek za zahtevnost dela v tujini,
– dodatek za opravljanje dodatnih nalog,
– dodatek za nevarnost,
– dodatek za posebne življenjske razmere v tujini,
– dodatek za delovno dobo,
– dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat,
– položajni dodatek,
– dodatek za pripravljenost in premestljivost.
(2) Do dodatkov iz tega člena niso upravičeni javni uslužbenci na delu v tujini, ki jih prejemajo iz kakršnega koli drugega naslova, zlasti iz institucij drugih držav ali mednarodnih organizacij.
(3) Dodatki iz tretje, četrte, pete, osme in devete alineje prvega odstavka tega člena ne pripadajo učiteljem dopolnilnega pouka slovenščine v tujini (v nadaljevanju: učitelji na delu v tujini), učiteljem slovenščine in lektorjem na tujih univerzah.
(4) Dodatki iz te uredbe se izplačujejo mesečno, razen če je v tej uredbi določeno drugače.
(5) Dodatki iz tega člena, določeni v nominalni višini, se usklajujejo v enakem odstotku, kot se usklajujejo nominalne osnove za delo v tujini iz prejšnjega člena te uredbe.
(1) Javnemu uslužbencu pripadajo med delom v tujini ne glede na določila drugih predpisov, ki urejajo pravice in obveznosti javnih uslužbencev, naslednji dodatki:
– dodatek za oddaljenost,
– dodatek za zahtevnost dela v tujini,
– dodatek za opravljanje dodatnih nalog,
– dodatek za nevarnost,
– dodatek za posebne življenjske razmere v tujini,
– dodatek za delovno dobo,
– dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat,
– položajni dodatek,
– dodatek za pripravljenost in premestljivost.
(2) Do dodatkov iz tega člena niso upravičeni javni uslužbenci na delu v tujini, ki jih prejemajo iz kakršnega koli drugega naslova, zlasti iz institucij drugih držav ali mednarodnih organizacij.
(3) Dodatki iz tretje, četrte, pete, osme in devete alineje prvega odstavka tega člena ne pripadajo učiteljem dopolnilnega pouka slovenščine v tujini (v nadaljnjem besedilu: učitelji na delu v tujini), učiteljem slovenščine in lektorjem na tujih univerzah.
(4) Dodatki iz druge, tretje, sedme, osme in devete alineje prvega odstavka tega člena ne pripadajo raziskovalcem.
(5) Dodatki iz te uredbe se izplačujejo mesečno, razen če je v tej uredbi določeno drugače.
(6) Dodatki iz tega člena, določeni v nominalni višini, se usklajujejo v enakem odstotku, kot se usklajujejo vrednosti stopenj nominalnih osnov za delo v tujini iz prejšnjega člena te uredbe.
10. člen
(dodatek za zahtevnost dela v tujini)
(1) Dodatek za zahtevnost dela v tujini pripada:
– javnim uslužbencem v predstavništvih v tujini,
– policijskim uradnikom za zvezo, sekundiranim policijskim uradnikom in pripadnikom Policije v civilnih misijah,
– predstavnikom Slovenske obveščevalno-varnostne agencije v predstavništvih v tujini,
– pripadnikom Slovenske vojske na mednarodnih in drugih vojaških dolžnostih v ali pri skupnih poveljstvih ali enotah mednarodnih organizacij, drugih organih, predstavništvih ali službah mednarodnih organizacij v tujini (v nadaljnjem besedilu: pripadniki Slovenske vojske na mednarodnih vojaških dolžnostih), in
– zdravnikom specialistom ter zdravstvenim delavcem in sodelavcem, ki so napoteni na delo v Svetovno zdravstveno organizacijo ali drugo evropsko ali mednarodno organizacijo,
– učiteljem na delu v tujini, učiteljem slovenščine in lektorjem na tujih univerzah.
(2) Dodatek za zahtevnost dela v tujini pripada javnemu uslužbencu za posebno zahtevnost opravljanja dela pri urejanju dvostranskih odnosov oziroma zahtevnost urejanja odnosov na drugih področjih ali za posebno zahtevnost in strokovnost dela v predstavništvih pri mednarodnih organizacijah.
(3) Dodatek za zahtevnost dela v tujini se določi za posamezno predstavništvo oziroma posamezni kraj dela in lahko znaša do 10% osnovne plače za delo v tujini. Dodatek se spreminja glede na spreminjanje okoliščin, ki prispevajo k zahtevnosti dela, in ga najmanj enkrat na leto določi predstojnik organa s sklepom. Dodatek za zahtevnost dela v tujini ne pripada novinarjem, dopisnikom RTV na delu v tujini.
(4) Dodatek za zahtevnost dela učiteljev na delu v tujini, učiteljev slovenščine in lektorjev na tujih univerzah na delu v tujini se določi glede na število krajev, v katerih posamezni učitelj poučuje. Dodatek znaša 2% od osnovne plače v tujini za poučevanje v vsakem kraju, ki je oddaljen od učiteljevega bivališča od 100 do 150 km, ter dodatni 1% od osnovne plače v tujini za vsakih nadaljnjih 100 km oddaljenosti.
11. člen
(dodatek za opravljanje dodatnih nalog)
(1) Dodatek za opravljanje dodatnih nalog, ki povečujejo obseg dela javnega uslužbenca, tako kot so finančne in varnostne naloge, je del plače, ki pripada zaposlenim na delovnih mestih plačne skupine J – delovna mesta spremljajočih dejavnosti na predstavništvu, ki poleg nalog iz okvira svojega delovnega mesta stalno opravljajo še druge naloge. Dodatek pripada tudi diplomatu ali drugemu javnemu uslužbencu, ki poleg nalog iz okvira svojega delovnega mesta vodi finančno poslovanje ali je odgovoren za naloge v zvezi z varnostjo, če v predstavništvu ni ustreznih strokovno-tehničnih javnih uslužbencev. Dodatek za opravljanje dodatnih nalog pripada tudi javnemu uslužbencu, ki ni zaposlen na predstavništvu in ki poleg nalog svojega delovnega mesta vodi finančno poslovanje ali je odgovoren za naloge v zvezi z varnostjo.
(2 Dodatek znaša za IV. in V. tarifni razred 277,34 eura, za VI. tarifni razred 176,49 eura in za VII. ali višji tarifni razred 151,28 eura. Javnemu uslužbencu praviloma pripada dodatek za opravljanje enega sklopa dodatnih nalog, izjemoma pa za največ dva sklopa dodatnih nalog, če v predstavništvu ni zadostnega števila uslužbencev, ki bi lahko opravljali dodatne naloge.
(3) Vrednosti dodatkov iz prejšnjega odstavka se pomnožijo z indeksi življenjskih stroškov, določenimi v prilogi 2 te uredbe.
(4) Dodatek iz tega člena dodeli pristojni minister.
15. člen
(dodatek za nevarnost)
(1) Dodatek za nevarnost pripada javnim uslužbencem za tisti mesec, ko v pretežnem delu mesečne delovne obveznosti opravljajo delo na kriznem območju ali območju, na katerem je njihova varnost ogrožena, zlasti pa na katerem:
– je bil izveden teroristični napad večjih razsežnosti, pri čemer v državi ne potekajo oboroženi spopadi med sprtimi stranmi,
– je občasno kršeno premirje ali obstajajo oboroženi spopadi med sprtimi stranmi oziroma napadi na pripadnike mirovnih operacij in pripadnike mednarodnih civilnih misij, oziroma se pojavljajo občasni incidenti oziroma teroristični napadi,
– so pogosti incidenti ali oboroženi spopadi med sprtimi stranmi oziroma napadi na pripadnike mirovnih operacij in pripadnike mednarodnih civilnih misij,
– obstajajo nenehni spopadi med sprtimi stranmi oziroma napadi na pripadnike mirovnih operacij in pripadnike mednarodnih civilnih misij.
(2) Dodatek za nevarnost na območju delovanja iz prve alinee prvega odstavka tega člena znaša do 504,26 eura, iz druge alinee prvega odstavka tega člena do 605,11 eura in iz tretje alinee prvega odstavka tega člena do 1.210,22 eura.
(2) Dodatek za nevarnost na območju delovanja iz prve alineje prejšnjega odstavka znaša 302,55 eura, iz druge alineje prejšnjega odstavka 504,26 eura, iz tretje alineje prejšnjega odstavka 605,11 eura in iz četrte alineje prejšnjega odstavka 1.210,22 eura.
(3) Pri izvajanju posebno nevarnih nalog v mirovnih operacijah pripada pripadniku policije dodatek do 302,55 eura. Za posebno nevarne naloge v mirovnih operacijah štejejo naloge:
– pirotehnika,
– pripadnika protiteroristične enote,
– pripadnika enote za specialno delovanje, za delovanje pod krinko in za varovanje zaščitenih prič ali varovanih oseb.
(4) Javni uslužbenci so upravičeni do dodatka iz prvega in tretjega odstavka tega člena od uvedbe varnostnih ukrepov, ki so glede na stopnjo nevarnosti potrebni za zaščito življenja, zdravja in premoženja javnih uslužbencev in njihovih družinskih članov. Oceno stopnje nevarnosti, s katero se ugotovi intenzivnost nevarnosti iz prvega odstavka tega člena, izda Sekretariat Sveta za nacionalno varnost na predlog organa, ki napotuje javne uslužbence na delo v tujino. V predlogu organ navede lokacije s povečano nevarnostjo in obdobje, na katero se predlog nanaša.
17. člen
(dodatek za pripravljenost in premestljivost)
(1) Pripadnikom Slovenske vojske na mednarodnih vojaških dolžnostih in katerih dolžnosti so določene kot premestljive, pripada dodatek v višini 10% vrednosti nominalne osnove za delo v tujini od dneva, ko je za pripadnika s strani poveljstva izdan ustrezen akt o pripravljenosti za premestitev.
(2) Vrednosti dodatka iz prejšnjega odstavka se pomnožijo z indeksi življenjskih stroškov, določenimi v prilogi 2 te uredbe.
(3) Pripadnikom Slovenske vojske na mednarodnih vojaških dolžnostih se med napotitvijo na operacijo kriznega odzivanja izplačuje plača ter druga povračila in nadomestila v skladu z Uredbo o plačah in drugih prejemkih pripadnikov Slovenske vojske v tujini pri izvajanju obveznosti, prevzetih v mednarodnih organizacijah in z mednarodnimi pogodbami.
25. člen
(povračilo dela stroškov vpisnine in šolnine)
(1) Povračilo stroškov vpisnine in šolnine pripada javnemu uslužbencu na delu v tujini, čigar otroci so v državi sprejemnici vpisani v osnovno in srednješolsko izobraževanje v ustrezni zasebni šoli z mednarodnim programom, kadar iz upravičenih razlogov ni mogoče njihovo brezplačno šolanje v javnih šolskih ustanovah. Kot upravičeni razlogi se upoštevajo neustrezne pedagoške, varnostne, higienske razmere, pouk v zahtevnem tujem jeziku ali če sprejemna država otrokom tujih diplomatov ne omogoča šolanja v javnih izobraževalnih ustanovah.
(2) Povračilo stroškov vpisnine in šolnine pripada tudi javnemu uslužbencu na delu v tujini, čigar otroci obiskujejo vrtec v državi sprejemnici ali so zadnje leto pred nastopom obveznega rednega šolanja vpisani v predšolsko izobraževanje.
(3) Povračilo iz prvega in drugega odstavka tega člena znaša 90% stroškov vpisnine in šolnine, pri čemer znaša znesek, ki ga krije organ, za vrtec in predšolsko izobraževanje največ 4.000 evrov, za stroške šolnine in vpisnine pa največ 18.000 evrov, razen če gre za otroka s posebnimi potrebami.
Ne glede na prejšnji stavek se v posameznih državah najvišji znesek, ki ga za stroške šolnine in vpisnine krije organ, določi v lokalni valuti, in sicer:

Država
Najvišji znesek vpisnine in šolnine v lokalni valuti, ki ga krije organ
Japonska
2.500.000 JPY
Švica
20.000 CHF
Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske
15.000 GBP
ZDA
24.000 USD
Kanada
25.000 CAD
Avstralija
26.000 AUD

DržavaNajvišji znesek vpisnine in šolnine v lokalni valuti, ki ga krije organ
Japonska2.500.000 JPY
Švica27.000 CHF
Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske18.000 GBP
ZDA30.000 USD
Kanada25.000 CAD
Avstralija26.000 AUD

(4) Povračilo stroškov iz tega člena ne pripada javnim uslužbencem pri opravljanju dela v mirovnih operacijah in mednarodnih civilnih misijah.
31. člen
(povračilo potnih stroškov za izrabo letnega dopusta v Republiki Sloveniji in ob smrti ožjega družinskega člana)
(1) Javnemu uslužbencu in njegovim družinskim članom, ki prebivajo z njim v tujini, pripada povračilo potnih stroškov za izrabo letnega dopusta v Republiki Sloveniji dvakrat v štirih letih, če je kraj opravljanja dela v tujini od sedeža organa v Republiki Sloveniji oddaljen najmanj 1500 km. Pri določitvi oddaljenosti se upošteva najbližja potovalna razdalja za Evropo, zunaj Evrope pa najbližja zračna črta.
(2) Kot potni stroški se priznajo stroški:
– železniške ali ladijske vozovnice prvega razreda, pri čemer se priznajo stroški prevoza s spalnikom ali kabino v primerih iz uredbe, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino,
– najugodnejšega letalskega prevoza v ekonomskem razredu, če je kraj opravljanja dela oddaljen več kakor 600 kilometrov zračne črte,
– lastnega prevoza v višini stroškov ene železniške vozovnice prvega razreda; če javni uslužbenec potuje z družinskimi člani, ki prebivajo z njim v tujini, pa v višini dveh železniških vozovnic prvega razreda.
(3) Uveljavljanje povračila potnih stroškov za izrabo letnega dopusta v Republiki Sloveniji in ob smrti ožjega družinskega člana za lastni prevoz izključuje možnost uveljavljanja povračila potnih stroškov za druge oblike prevoza.
(4) Povračilo iz prvega odstavka tega člena pripada enkrat v dvanajstih mesecih javnim uslužbencem mednarodnih civilnih misij, vendar ne prej kakor po šestih mesecih od dneva začetka dela v mednarodni civilni misiji.
(5) Povračilo iz prvega odstavka tega člena pripada enkrat v dvanajstih mesecih učiteljem na delu v tujini, učiteljem slovenščine in lektorjem na tujih univerzah. Učiteljem slovenščine na tujih univerzah so s tem povračilom kriti tudi potni stroški za čas opravljanja dela v Sloveniji.
(6) Javnemu uslužbencu in njegovim družinskim članom, ki prebivajo z njim v tujini, pripada povračilo potnih stroškov za pot do Republike Slovenije ob smrti ožjega družinskega člana javnega uslužbenca. Za ožjega družinskega člana se po tem odstavku štejejo zakonec, zunajzakonski partner, otroci, posvojenci in starši javnega uslužbenca.
43.a člen
(nominalne osnove za delo v tujini do 31. avgusta 2016)
(1) Ne glede na prilogo 1 te uredbe se do 31. avgusta 2016 za izračun plače za delo v tujini uporabljajo naslednje vrednosti nominalnih osnov za delo v tujini:
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| Šifra |DELOVNO MESTO / NAZIV | Stopnja | Vrednost |
| DMN | | nominalne | nominalne |
| | | osnove | osnove (€) |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T010001|POLICIJSKI ATAŠE | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T010002|POLICIJSKI URADNIK ZA | 140 | 3.169,28 |
| |ZVEZO | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020001|NAZIVI 2. STOPNJE MNZ | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020002|NAZIVI 3. STOPNJE MNZ | 140 | 3.169,28 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020003|NAZIVI 4. STOPNJE MNZ | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020004|NAZIVI 5. STOPNJE MNZ | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020005|NAZIVI 6. STOPNJE MNZ | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020006|NAZIVI 7. STOPNJE MNZ | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020007|NAZIVI 8. STOPNJE MNZ | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020008|NAZIVI 9. STOPNJE MNZ | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020009|NAZIVI 10. STOPNJE MNZ | 70 | 1.749,84 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020010|NAZIVI 11. STOPNJE MNZ | 60 | 1.658,72 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020011|NAZIVI 12. STOPNJE MNZ | 50 | 1.522,24 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020012|NAZIVI 13. STOPNJE MNZ | 40 | 1.476,96 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020013|NAZIVI 14. STOPNJE MNZ | 30 | 1.431,64 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T020014|NAZIVI 15. STOPNJE MNZ | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030001|VELEPOSLANIK | 170 | 3.515,21 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030002|POOBLAŠČENI MINISTER | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030003|GENERALNI KONZUL | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030004|MINISTER SVETOVALEC | 140 | 3.169,28 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030005|PRVI SVETOVALEC | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030006|KONZUL 1. RAZREDA | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030007|SVETOVALEC | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030008|KONZUL 1. RAZREDA | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030009|I. SEKRETAR | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030010|KONZUL | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030011|II. SEKRETAR | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030012|KONZUL | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030013|III. SEKRETAR | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030014|VICE KONZUL | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030015|ATAŠE | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T030016|KONZULARNI AGENT | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040001|GENERALMAJOR | 160 | 3.430,37 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040002|BRIGADIR | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040003|VVU XV. RAZREDA | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040004|POLKOVNIK | 140 | 3.169,28 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040005|VVU XIV. RAZREDA | 140 | 3.169,28 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040006|PODPOLKOVNIK | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040007|VIŠJI ŠTABNI PRAPORŠČAK | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040008|VVU XIII. RAZREDA | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040009|MAJOR | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040010|ŠTABNI PRAPORŠČAK | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040011|VVU XII. RAZREDA | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040012|STOTNIK | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040013|VIŠJI PRAPORŠČAK | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040014|VVU XI. RAZREDA | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040015|NADPOROČNIK | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040016|PRAPORŠČAK | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040017|VVU X. RAZREDA | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040018|POROČNIK | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040019|VIŠJI ŠTABNI VODNIK | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040020|VVU IX. RAZREDA | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040021|ŠTABNI VODNIK | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040022|NVU VIII. RAZREDA | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040023|VIŠJI VODNIK | 70 | 1.749,84 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040024|NVU VII. RAZREDA | 70 | 1.749,84 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040025|VODNIK | 60 | 1.658,72 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040026|NVU VI. RAZREDA | 60 | 1.658,72 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040027|NADDESETNIK | 50 | 1.522,24 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040028|NVU V. RAZREDA | 50 | 1.522,24 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040029|DESETNIK | 40 | 1.476,96 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040030|NVU IV. RAZREDA | 40 | 1.476,96 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040031|PODDESETNIK | 30 | 1.431,64 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040032|NVU III. RAZREDA | 30 | 1.431,64 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040033|VOJAK I | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040034|NVU II. RAZREDA | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040035|VOJAK II | 10 | 1.294,58 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040036|NVU I. RAZREDA | 10 | 1.294,58 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040037|NAZIVI 2. STOPNJE MO | 150 | 3.345,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040038|NAZIVI 3. STOPNJE MO | 140 | 3.169,28 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040039|NAZIVI 4. STOPNJE MO | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040040|NAZIVI 5. STOPNJE MO | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040041|NAZIVI 6. STOPNJE MO | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040042|NAZIVI 7. STOPNJE MO | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040043|NAZIVI 8. STOPNJE MO | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040044|NAZIVI 9. STOPNJE MO | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040045|NAZIVI 10. STOPNJE MO | 70 | 1.749,84 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040046|NAZIVI 11. STOPNJE MO | 60 | 1.658,72 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040047|NAZIVI 12. STOPNJE MO | 50 | 1.522,24 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040048|NAZIVI 13. STOPNJE MO | 40 | 1.476,96 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040049|NAZIVI 14. STOPNJE MO | 30 | 1.431,64 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T040050|NAZIVI 15. STOPNJE MO | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080001|NOVINAR, DOPISNIK RTV | 140 | 3.169,28 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080002|VIŠJI SEKRETAR | 130 | 3.083,48 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080003|SEKRETAR | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080004|PODSEKRETAR | 120 | 2.992,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080005|VIŠJI SVETOVALEC I | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080006|VIŠJI SVETOVALEC II | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080007|UČITELJ SVETNIK | 110 | 2.643,73 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080008|VISOKOŠOLSKI UČITELJ | 110 | 2.643,73 |
| |LEKTOR Z DOKTORATOM | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080009|VIŠJI SVETOVALEC III | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080010|SVETOVALEC I | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080011|UČITELJ SVETOVALEC | 100 | 2.377,78 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080012|UČITELJ SLOVENŠČINE NA | 100 | 2.377,78 |
| |TUJI UNIVERZI | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080013|VISOKOŠOLSKI UČITELJ | 100 | 2.377,78 |
| |LEKTOR | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080014|VISOKOŠOLSKI UČITELJ | 100 | 2.377,78 |
| |LEKTOR Z MAGISTERIJEM | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080015|SVETOVALEC II | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080016|UČITELJ MENTOR | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080017|SVETOVALEC III | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080018|UČITELJ | 80 | 1.930,70 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080019|VIŠJI REFERENT I | 40 | 1.476,96 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080020|VIŠJI REFERENT II | 30 | 1.431,64 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T080021|VIŠJI REFERENT III | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090001|KORESPONDENT ATAŠE VII/2 | 90 | 2.110,10 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090002|SISTEMSKI ADMINISTRATOR | 80 | 1.930,70 |
| |VII/1 | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090003|ADMINISTRATIVNI ATAŠE VI | 50 | 1.522,24 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090004|SISTEMSKI ADMINISTRATOR V | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090005|VARNOSTNIK V | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090006|ADMINISTRATOR V | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090007|VOZNIK V | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090008|ADMINISTRATIVNI ATAŠE V | 20 | 1.386,25 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090009|VOZNIK IV | 10 | 1.294,58 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090010|ADMINISTRATOR IV | 10 | 1.294,58 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090011|SISTEMSKI ADMINISTRATOR | 100 | 2.377,78 |
| |VII/2-II | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090012|SISTEMSKI ADMINISTRATOR | 110 | 2.643,73 |
| |VII/2-I | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T090013|ADMINISTRATOR VI | 50 | 1.522,24 |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T100001|FUNKCIONAR - NAPOTEN V | 160 | 3.430,37 |
| |TUJINO I (FUNKCIJA V RS | | |
| |MIRUJE) | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T100002|FUNKCIONAR - NAPOTEN V | 150 | 3.345,25 |
| |TUJINO II (FUNKCIJA V RS | | |
| |MIRUJE) | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T100003|FUNKCIONAR - NAPOTEN V | 140 | 3.169,28 |
| |TUJINO III (FUNKCIJA V RS | | |
| |MIRUJE) | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T100004|NACIONALNI PREDSTAVNIK | 170 | 3.515,21 |
| |V EUROJUSTU | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T100005|NAMESTNIK NACIONALNEGA | 150 | 3.345,25 |
| |PREDSTAVNIKA V EUROJUSTU | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
| T100006|NAMESTNIK NACIONALNEGA | 140 | 3.169,28 |
| |PREDSTAVNIKA V EUROJUSTU | | |
+--------+---------------------------+------------+-------------+
Stopnja nominalne osnoveVrednost v € 
101.294,58
201.386,25
301.431,64
401.476,96
501.522,24
601.658,72
701.749,84
801.930,70
902.110,10
1002.377,78
1102.643,73
1202.992,78
1303.083,48
1403.169,28
1503.345,25
1603.430,37
1703.515,21

(2) Od 1. septembra 2016 dalje se za izračun plače za delo v tujini uporabljajo vrednosti nominalnih osnov za delo v tujini, določene v prilogi 1 te uredbe.
Priloga 1: Vrednosti stopenj nominalnih osnov

Stopnja nominalne osnoveVrednost v €
101.306,11
201.399,40
301.446,06
401.492,69
501.539,34
601.679,28
701.772,57
801.959,17
902.145,75
1002.425,62
1102.705,52
1203.078,68
1303.171,98
1403.265,27
1503.451,86
1603.545,16
1703.638,44
Priloga 2: Indeksi življenjskih stroškov Organizacije združenih narodov

KrajIndeks življenjskih stroškov OZN (LJ=100)
Aman1,1205 
Ankara0,9759 
Atene0,9759 
Bagdad1,1084 
Beograd0,9759 
Berlin1,0505 
Bern1,2530 
Brasilia1,0361 
Bratislava1,0000 
Bruselj1,1566 
Budimpešta1,0000 
Buenos Aires1,0000 
Bukarešta0,9639 
Canberra1,0801 
Carigrad1,0361 
Celovec1,1325 
Cleveland1,1325 
Dublin1,0361 
Dunaj1,1566 
Düsseldorf1,0786 
Haag1,0843 
Hamburg1,1270 
Helsinki1,0964 
Kabul1,1325 
Jerusalem1,1446 
Kairo1,0241 
Kijev0,9759 
Kopenhagen1,1687 
Lizbona1,0723 
Ljubljana1,0000 
London1,2289 
Lyon1,1084 
Madrid1,0482 
Milano1,1205 
Monošter0,9518 
Moskva1,0482 
München1,1302 
N'Djamena1,1205 
New Delhi1,0482 
New York1,2048 
Oslo1,1084 
Ottawa1,1052 
Pariz1,1566 
Peking1,1084 
Podgorica0,9880 
Praga0,9639 
Pretoria0,9277 
Priština0,9398 
Rim1,1325 
Riyadh1,0602 
Sarajevo0,9639 
Skopje1,0000 
Sofija1,0000 
Stockholm1,0602 
Strasbourg1,1325 
Šanghaj1,2048 
Tbilisi0,9759 
Teheran1,1687 
Tel Aviv1,1117 
Tirana0,9639 
Tokio1,1807 
Trst1,1084 
Varšava0,9036 
Vatikan1,1325 
Vilna1,0361 
Washington1,1566 
Zagreb0,9880 
Zugdidi0,9277 
Ženeva1,3373
Priloga 4: Katalog funkcij, delovnih mest in nazivov za delo v tujini

Šifra FDMNFUNKCIJA/DELOVNO MESTO/NAZIVTRStopnja nominalne osnove
TA17001FUNKCIONAR – NAPOTEN V TUJINO I (FUNKCIJA V RS MIRUJE)VII/2160
TA17002FUNKCIONAR – NAPOTEN V TUJINO II (FUNKCIJA V RS MIRUJE)VII/2150
TA17003FUNKCIONAR – NAPOTEN V TUJINO III (FUNKCIJA V RS MIRUJE)VII/2140
TA17004NACIONALNI PREDSTAVNIK V EUROJUSTUVII/2170
TA17005NAMESTNIK NACIONALNEGA PREDSTAVNIKA V EUROJUSTUVII/2150
TA17006POMOČNIK NACIONALNEGA PREDSTAVNIKA V EUROJUSTUVII/2140
TC26001VIŠJI REFERENT IVI40
TC26002VIŠJI REFERENT IIVI30
TC26003VIŠJI REFERENT IIIVI20
TC27001VIŠJI SEKRETARVII/2130
TC27002SEKRETARVII/2120
TC27003PODSEKRETARVII/2120
TC27004VIŠJI SVETOVALEC IVII/1110
TC27005VIŠJI SVETOVALEC IIVII/1110
TC27006VIŠJI SVETOVALEC IIIVII/1100
TC27007SVETOVALEC IVII/1100
TC27008SVETOVALEC IIVII/190
TC27009SVETOVALEC IIIVII/180
TC35001NAZIVI 13. STOPNJE MNZV40
TC35002NAZIVI 14. STOPNJE MNZV30
TC35003NAZIVI 15. STOPNJE MNZV20
TC36001NAZIVI 10. STOPNJE MNZVI70
TC36002NAZIVI 11. STOPNJE MNZVI60
TC36003NAZIVI 12. STOPNJE MNZVI50
TC37001POLICIJSKI ATAŠEVII/1150
TC37002POLICIJSKI URADNIK ZA ZVEZOVII/1140
TC37003NAZIVI 2. STOPNJE MNZVII/2150
TC37004NAZIVI 3. STOPNJE MNZVII/2140
TC37005NAZIVI 4. STOPNJE MNZVII/1130
TC37006NAZIVI 5. STOPNJE MNZVII/1120
TC37007NAZIVI 6. STOPNJE MNZVII/1110
TC37008NAZIVI 7. STOPNJE MNZVII/1100
TC37009NAZIVI 8. STOPNJE MNZVII/190
TC37010NAZIVI 9. STOPNJE MNZVII/180
TC44001VOJAK IIIV10
TC44002NVU I. RAZREDAIV10
TC45001ŠTABNI VODNIKV80
TC45002VIŠJI VODNIKV70
TC45003VODNIKV60
TC45004NADDESETNIKV50
TC45005DESETNIKV40
TC45006PODDESETNIKV30
TC45007VOJAK IV20
TC45008NVU V. RAZREDAV50
TC45009NVU IV. RAZREDAV40
TC45010NVU III. RAZREDAV30
TC45011NVU II. RAZREDAV20
TC45012NAZIVI 13. STOPNJE MOV40
TC45013NAZIVI 14. STOPNJE MOV30
TC45014NAZIVI 15. STOPNJE MOV20
TC46001VIŠJI PRAPORŠČAKVI110
TC46002PRAPORŠČAKVI100
TC46003VIŠJI ŠTABNI VODNIKVI90
TC46004NVU VIII. RAZREDAVI80
TC46005NVU VII. RAZREDAVI70
TC46006NVU VI. RAZREDAVI60
TC46007NAZIVI 10. STOPNJE MOVI70
TC46008NAZIVI 11. STOPNJE MOVI60
TC46009NAZIVI 12. STOPNJE MOVI50
TC47001GENERALMAJORVII/2160
TC47002BRIGADIRVII/2150
TC47003POLKOVNIKVII/2140
TC47004PODPOLKOVNIKVII/1130
TC47005MAJORVII/1120
TC47006STOTNIKVII/1110
TC47007NADPOROČNIKVII/1100
TC47008POROČNIKVII/190
TC47009VIŠJI ŠTABNI PRAPORŠČAKVII/1130
TC47010ŠTABNI PRAPORŠČAKVII/1120
TC47011VVU XV. RAZREDAVII/2150
TC47012VVU XIV. RAZREDAVII/2140
TC47013VVU XIII. RAZREDAVII/1130
TC47014VVU XII. RAZREDAVII/1120
TC47015VVU XI. RAZREDAVII/1110
TC47016VVU X. RAZREDAVII/1100
TC47017VVU IX. RAZREDAVII/190
TC47018NAZIVI 2. STOPNJE MOVII/2150
TC47019NAZIVI 3. STOPNJE MOVII/2140
TC47020NAZIVI 4. STOPNJE MOVII/2130
TC47021NAZIVI 5. STOPNJE MOVII/2120
TC47022NAZIVI 6. STOPNJE MOVII/2110
TC47023NAZIVI 7. STOPNJE MOVII/2100
TC47024NAZIVI 8. STOPNJE MOVII/290
TC47025NAZIVI 9. STOPNJE MOVII/280
TC55001CARINIK IV40
TC55002CARINIK IIV30
TC55003CARINIK IIIV20
TC56001VIŠJI CARINIK IVI70
TC56002VIŠJI CARINIK IIVI60
TC56003VIŠJI CARINIK IIIVI50
TC57001FINANČNI URADNIK ZA ZVEZOVII/2140
TC57002VIŠJI FINANČNI SVETNIKVII/2130
TC57003FINANČNI SVETNIKVII/2120
TC57004VIŠJI FINANČNI SVETOVALEC INŠPEKTOR IVII/1110
TC57005VIŠJI FINANČNI SVETOVALEC INŠPEKTOR IIVII/1110
TC57006VIŠJI FINANČNI SVETOVALEC INŠPEKTOR IIIVII/1100
TC57007FINANČNI SVETOVALEC INŠPEKTOR IVII/1100
TC57008FINANČNI SVETOVALEC INŠPEKTOR IIVII/190
TC57009FINANČNI SVETOVALEC INŠPEKTOR IIIVII/180
TC77001VELEPOSLANIKVII/2170
TC77002POOBLAŠČENI MINISTERVII/2150
TC77003GENERALNI KONZULVII/2150
TC77004MINISTER SVETOVALECVII/2140
TC77005PRVI SVETOVALECVII/2130
TC77006KONZUL 1. RAZREDAVII/2130
TC77007SVETOVALECVII/2120
TC77008KONZUL 1 RAZREDAVII/2120
TC77009I. SEKRETARVII/2110
TC77010KONZULVII/2110
TC77011II. SEKRETARVII/2100
TC77012KONZULVII/2100
TC77013III. SEKRETARVII/290
TC77014VICE KONZULVII/290
TC77015ATAŠEVII/280
TC77016KONZULARNI AGENTVII/280
TD17001UČITELJ SLOVENŠČINE NA TUJI UNIVERZIVII/2100
TD17002UČITELJ SVETNIKVII/2110
TD17003UČITELJ SVETOVALECVII/2100
TD17004UČITELJ MENTORVII/290
TD17005UČITELJVII/280
TD18001VISOKOŠOLSKI UČITELJ LEKTOR Z MAGISTERIJEMVIII100
TD19001VISOKOŠOLSKI UČITELJ LEKTOR Z DOKTORATOMIX110
TD19002VISOKOŠOLSKI UČITELJ LEKTORIX100
TE15001ZDRAVSTVENI DELAVEC / SODELAVEC IVV30
TE17001ZDRAVSTVENI DELAVEC / SODELAVEC IIVII/2100
TE17002ZDRAVSTVENI DELAVEC / SODELAVEC IIIVII/190
TE18001ZDRAVNIK SPECIALIST (V/VI, SVETOVALEC)VIII150
TE18002ZDRAVNIK SPECIALIST (II, III, IV)VIII120
TE18003ZDRAVSTVENI DELAVEC / SODELAVEC IVIII120
TG27001NOVINAR, DOPISNIK RTVVII/2140
TH19001ZNANSTVENI SVETNIKIX150
TH19002VIŠJI ZNANSTVENI SODELAVECIX120
TH19003ZNANSTVENI SODELAVECIX110
TH19004ASISTENT Z DOKTORATOMIX100
TJ14001VOZNIK IVIV10
TJ14002ADMINISTRATOR IVIV10
TJ15001SISTEMSKI ADMINISTRATOR VV20
TJ15002VARNOSTNIK VV20
TJ15003ADMINISTRATOR VV20
TJ15004VOZNIK VV20
TJ15005ADMINISTRATIVNI ATAŠE VV20
TJ16001ADMINISTRATOR VIVI50
TJ16002ADMINISTRATIVNI ATAŠE VIVI50
TJ17001SISTEMSKI ADMINISTRATOR VII/2-IVII/2110
TJ17002SISTEMSKI ADMINISTRATOR VII/2-IIVII/2100
TJ17003KORESPONDENT ATAŠE VII/1VII/190
TJ17004SISTEMSKI ADMINISTRATOR VII/1VII/180

Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!