POZOR: to ni najnovejša različica člena

Zakon za uravnoteženje javnih financ (ZUJF)

130. člen (višina in delitev koncesijske dajatve)

ZAKON ZA URAVNOTEŽENJE JAVNIH FINANC -

Velja od: Objavljeno:

Objavljeno v:

130. člen
(višina in delitev koncesijske dajatve)

(1) Ne glede na določbo šestega odstavka 6. člena Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti organizacije oziroma delodajalci, ki posredujejo začasna in občasna dela osebam iz drugega odstavka 6.b člena Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti (v nadaljnjem besedilu: organizacije), obračunavajo 16 odstotno koncesijsko dajatev od prejemkov, izplačanih tem osebam.

(2) Ne glede na določbe sedmega, osmega in desetega odstavka 6. člena Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti:

  1. organizacije iz prejšnjega odstavka do 31. decembra 2012 namenijo:
  • 63 odstotkov obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve v proračunski sklad ministrstva,
  • 17,4 odstotka obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve za delovanje Študentske organizacije Slovenije, organizaciji pa se priznajo stroški v višini 19,6 odstotka obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve;
  1. organizacije iz prejšnjega odstavka od 1. januarja 2013 namenijo:
  • 67 odstotkov obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve v proračunski sklad ministrstva,
  • 16,5 odstotka obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve za delovanje Študentske organizacije Slovenije, organizaciji pa se priznajo stroški v višini 16,5 odstotka obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve.
  1. organizacije iz prejšnjega odstavka od 1. februarja 2015 namenijo:
  • 52,6 odstotkov obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve v proračunski sklad ministrstva,
  • 23,7 odstotka obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve za delovanje Študentske organizacije Slovenije, organizaciji pa se priznajo stroški v višini 23,7 odstotka obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve.

(3) Če je znesek obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve, namenjen za delovanje Študentske organizacije Slovenije, v posameznem letu nižji od 80 odstotkov zneska obračunanih sredstev iz koncesijske dajatve, katerega je Študentska organizacija Slovenije prejela v letu 2011, se razlika do tega deleža zagotovi iz sredstev proračunskega sklada ministrstva in se izplača Študentski organizaciji Slovenije v šestih enakih obrokih v obdobju od meseca marca do meseca avgusta naslednjega koledarskega leta.

Povezane vsebine