Čistopis z vidnimi spremembami

Čistopisu je dodan prikaz, kjer imate spremembe vidne. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Spremembe".

Izberi paket

Čistopis z lažjim branjem členov

V posebnem prikazu čistopisa lahko besedilo sklicevanih členov berete že znotraj osnovnega člena. Kliknite spodaj pod nazivom predpisa na zavihek "Čistopis".

Izberi paket

Pri členih imate pojasnila

Če obstaja pojasnilo člena, ga dobite že pri njem. Imate več kot 2500 pojasnil FURS, ministrstev in strokovnjakov. Za prikaz pojasnil, kliknite na ikono desno poleg člena.

Izberi paket

Dodano imate kazalo predpisa

S kazalom lažje vidite strukturo predpisa in navigirate po njem.
Za prikaz kazala kliknite spodaj na "Kazalo".

Izberi paket

Lažje branje členov

"Branje člen v členu" vam v čistopisu omogoča branje besedila sklicevanih členov že znotraj osnovnega člena.

Izberi paket

POZOR: to ni najnovejša različica besedila

Uredba o enotni metodologiji in obrazcih za obračun in izplačilo plač v javnem sektorju

DELOVNA ZAKONODAJA, PRISPEVKI -

Velja od: V uporabi od: Objavljeno:

Spremembe - samo spremenjeni členi

19. člen
(posebnosti pri izračunavanju plače)
(1) Za zavarovanca:
– ki do začetka začasne zadržanosti od dela še ni imel plače oziroma osnove za plačilo prispevkov,
– ki se poškoduje na poti na delo, preden ga je nastopil,
se za izračun osnove upošteva plača, ki bi jo prejel, kakor če bi delal.
(2) Osnova za vrsto dela, ki v šifrantu izplačil ni posebej opredeljena, je osnovna plača za obračun.
(3) Če je javni uslužbenec pri istem proračunskem uporabniku razporejen na dve ali več delovnih mest, ki so v različnih plačnih razredih, ali če se mu med mesecem spremeni plačni razred, se izvedeta dva ali več ločenih obračunov plač. Ločeni obračuni so samo pri izračunih bruto plača 1. stopnja in bruto plača 2. stopnja ter morajo biti prikazani na eni plačilni listi. Plačilne liste so priloga 1 te uredbe in njen sestavni del.
(4) Na plačilni listi so pri neto znesku prikazane vrednosti za:
– tip izplačil F in vrste izplačil I011, I021, I072, 080, I090, I110, I901 zaradi plačila prispevkov in davčnega odtegljaja,
– vrste izplačil tipa I, katerih del se v skladu z uredbo vlade všteva v davčno osnovo, se na plačilni listi v delu, v katerem so prikazana povračila stroškov, prikažejo v celoti,
– vrsto izplačila A030 zaradi plačila prispevkov,
– vrsto izplačila M011, ker zmanjšuje bruto plačo in s tem neto plačo.
(5) V skladu z 49. členom ZSPJS izplačana plača (bruto plača 2. stopnje brez tipa izplačil od C060 do C140 in od C160 do C300 ter tipov izplačil E in O) ne sme biti nižja, kakor je bila pred prvim obračunom plač v skladu z ZSPJS. Izračunana razlika se obračuna z vrsto izplačila A040. Ko je razlika do plače v skladu z 49. členom ZSPJS (A040) glede na primerljivi znesek plače, določen po predpisih in kolektivnih pogodbah, ki se uporabljajo do začetka izplačila plač po ZSPJS (Z111), prvič negativna ali enaka nič, se preneha izračunavati. S tem na plačilni listi vrsti izplačil Z111 in A040 ni treba več prikazati.
(6) Kadar se izračunava plača za delo v skrajšanem delovnem času, se pri obračunu plače uporabi in na plačilni listi prikaže osnovna plača za skrajšani delovni čas (Z071). Pri izračunu števila normiranih ur (Z061) se upošteva: Z060/Z053 x Z052.
(7) Kadar je pri izračunavanju plače treba upoštevati odpravo nesorazmerij v osnovnih plačah (49. č člen ZSPJS), se pri obračunu plače uporabi in na plačilni listi prikaže osnovna plača za obračun, ki se ji prištejejo dodatki C010, C020, C040 (C050 ali C051 ali C052) in C150. Ko se od nje odšteje primerljivi znesek plače, določen po predpisih in kolektivnih pogodbah, ki se uporabljajo do začetka izplačila plač po ZSPJS (Z111), se dobi razlika do plače glede na 49. člen ZSPJS (A040).
(8) Kadar je pri izračunavanju plače treba upoštevati zmanjšanje osnovne plače funkcionarja iz plačne podskupine A 5 zaradi odprave nesorazmerja (prvi odstavek 52. c člena ZSPJS), se pri obračunu plače in na plačilni listi prikažejo prevedena plača (Z105), osnovna plača – za obračun V (Z108) in po potrebi tudi korekcijska plača (Z106). A040 je pri obračunu plače za funkcionarja iz plačne podskupine A 5 enaka nič.
(9) Kadar je pri izračunavanju plače treba upoštevati zmanjšanje osnovne plače iz 12. člena Uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju, se pri obračunu plače uporabi in na plačilni listi prikaže osnovna plača – za obračun II (Z114), ki se ugotovi in prikaže tako, da se od osnovne plače (Z070) odšteje zmanjšanje po uredbi (Z115). A040 je pri obračunu plače za direktorja enaka nič.
(10) Kadar je pri izračunavanju plače potrebno upoštevati zmanjšanje osnovne plače glede na prvi odstavek 14. člena ZSPJS, se na plačilni listi prikaže osnovna plača za obračun III (Z116).
(11) Če je javni uslužbenec zaposlen pri več uporabnikih proračuna, se mu pri vsakem izplača sorazmerni del plače v skladu s pogodbo o zaposlitvi, sklenjeno pri posameznem uporabniku proračuna.
(12) Ker pripada javnemu uslužbencu v skladu z zakonom minimalna plača za opravljeno delo v polnem delovnem času, se pri vrstah izplačil tipa C upoštevajo le tisti dodatki, ki se obračunajo in izplačajo za polni delovni čas, pri čemer se upoštevajo tudi spremenljivi dodatki (dodatki pod posebnimi pogoji dela v rednem delovnem času). Prav tako se upošteva tudi delovna uspešnost z upoštevanjem določila tridesetega odstavka tega člena. Če javni uslužbenec zaradi odsotnosti prejema nadomestila in zato ne dela polni delovni čas, se upošteva bruto urna postavka v razliki do minimalne plače le za ure dela. Tako ugotovljena razlika se prišteje k A010 in dodajo zneski nadomestil. Razlika med Z100 in prej ugotovljenim zneskom je A030.
(13) Če se odsotnosti evidentirajo in nadomestila obračunajo z enomesečno zamudo, se v postopku iz prejšnjega odstavka poračuna že izplačana razlika do minimalne plače za ure odsotnosti.
(14) Če javni uslužbenec prejema del plače pri enem in del plače pri drugem uporabniku proračuna, se A040 razdeli na uporabnika proračuna sorazmerno, in sicer: A040/174 se primerja na bruto urno postavko plače javnega uslužbenca iz drugega odstavka 49. člena ZSPJS pri posameznem uporabniku proračuna in se upošteva pri uporabniku proračuna, pri katerem ima javni uslužbenec nižjo bruto urno postavko.
(15) Pri izračunavanju plače po tej uredbi se morajo vse vrednosti zaokroževati na dve decimalki natančno.
(16) Vse vrste izplačil, ki so upoštevane v bruto osnovi za izračun nadomestila plače v breme delodajalca (Z120) oziroma v bruto osnovi za izračun nadomestila plače v breme delodajalca – pretekli mesec (Z124), so med izplačili ponovno izračunane in prikazane samo od normiranih ur rednega dela. V prvem mesecu prehoda na nov obračun plač po ZSPJS velja, da je Z124 = Z120.
(17) Kadar je treba pri izračunavanju plače funkcionarja iz plačnih podskupin A 1, A 2 in A 4 (razen ustavnega sodnika, državnega tožilca in državnega pravobranilca) upoštevati odpravo nesorazmerij v osnovnih plačah (49. č člen ZSPJS), se pri obračunu plače uporabi in na plačilni listi prikaže osnovna plača za obračun, ki se ji prištejejo dodatki C010, C020, C040 (C050 ali C051 ali C052) in C150. Ko se od nje odšteje primerljivi znesek plače, določen po predpisih in kolektivnih pogodbah, ki se uporabljajo do začetka izplačila plač po ZSPJS (Z111), zmanjšan za pet odstotkov, se dobi razlika do plače glede na 49. člen ZSPJS (A040).
(18) Sredstva, ki se namenjajo za izplačilo redne delovne uspešnosti, se zagotavljajo iz finančnih sredstev tekočega leta.
(19) Če je treba plače poračunati za preteklo obdobje pred prvim obračunom plače po ZSPJS, se poračunajo po izračunih, ki so se uporabljali pred prvim obračunom plače po ZSPJS.
(20) Pripravniku se določi osnovna plača na podlagi uvrstitve delovnega mesta oziroma naziva, na katerem lahko pripravnik delo opravlja neposredno po opravljenem pripravništvu oziroma izpitu, določenem po posebnih predpisih, in sicer tako da je njegova osnovna plača med pripravništvom za šest plačnih razredov nižja od osnovne plače tega delovnega mesta oziroma naziva, razen če področni zakon ne določa drugače.
(21) Delež razlike za odpravo nesorazmerja (Z113), ki je ugotovljen pri prehodu javnega uslužbenca v nov plačni sistem, pripada javnemu uslužbencu od maja 2008. Delež se poračuna za pripadajoče mesece (število pripadajočih mesecev x Z113) pri prvi plači, izračunani na podlagi ZSPJS. Če se javnemu uslužbencu upošteva korekcijska osnovna plača (Z106), se za pripadajoče mesece poračuna tudi 1 razlike med korekcijsko osnovno plačo (Z106) in prevedeno osnovno plačo (Z105) v skladu z Dogovorom o izvedbi 50. člena KPJS (Uradni list RS, št. 86/08). Za mesece, ko je javni uslužbenec na porodniškem dopustu, ko je odsoten, zaradi česar ne prejema plačila, ko je neupravičeno odsoten, ko je odstranjen z dela, ko čaka na delo in ko prejema refundirano nadomestilo med bolniško odsotnostjo, se delež za odpravo nesorazmerja ne izračuna in ne izplača. Delež za odpravo nesorazmerja se pri bolniški odsotnosti v breme organizacije popravi s faktorjem bolniške odsotnosti.
(22) Osnovna plača se v skladu s 15. členom ZSPJS zaradi zaposlitve za določen čas lahko poveča le z določenim številom plačnih razredov. Pri tem se za osnovo vedno upošteva plačni razred, ki je določen za zaposlitev na takem delovnem mestu ali s takim nazivom za nedoločen čas.
(23) Pri premestitvi javnega uslužbenca na novo delovno mesto oziroma pri imenovanju v nov naziv v obdobju do 1. marca 2010 je treba pri izračunu skupne razlike za odpravo nesorazmerja (Z107) na eni strani upoštevati plačni razred prevedene plače novega delovnega mesta oziroma novega naziva in na tej podlagi določiti ustrezen plačni razred prevedene plače javnega uslužbenca na novem delovnem mestu oziroma v novem nazivu (Z105), na drugi strani pa plačni razred javnega uslužbenca, v katerega je uvrščen na novem delovnem mestu oziroma v novem nazivu v skladu z 19. in 20. členom ZSPJS. Če obstajajo primeri, ko je na delovnem mestu, na katerega je javni uslužbenec premeščen, oziroma v nazivu, v katerega je imenovan, primerljivi znesek plače (Z111) višji od primerljivega zneska plače (Z104), se za javnega uslužbenca ob premestitvi na to delovno mesto oziroma imenovanju v ta naziv izračuna primerljivi znesek plače, določen po ZSPJS (Z104) in primerljivi znesek plače javnega uslužbenca, izračunan in določen po predpisih in kolektivnih pogodbah, ki so se uporabljali do začetka izplačila plač po ZSPJS (Z111).
(23 a) Pri napredovanju javnega uslužbenca v plačnih razredih na istem delovnem mestu ali v istem nazivu v obdobju do 1. marca 2010 se skupna razlika za odpravo nesorazmerja (Z107) ponovno izračuna tako, da se od nominalne vrednosti plačnega razreda osnovne plače javnega uslužbenca, povečanega za število plačnih razredov napredovanja, odšteje nominalna vrednost plačnega razreda prevedene plače javnega uslužbenca, povečanega za enako število plačnih razredov, kot je bila povečana osnovna plača javnega uslužbenca (Z105). Ponovno se izračuna tudi primerljivi znesek plače, določen po ZSPJS (Z104). Primerljivi znesek plače javnega uslužbenca, izračunan in določen po predpisih in kolektivnih pogodbah, ki so se uporabljale do začetka izplačila plač po ZSPJS (Z111), se ne spremeni.
(23 b) Pri novi zaposlitvi javnega uslužbenca v javnem sektorju je treba pri izračunu skupne razlike za odpravo nesorazmerja (Z107) na eni strani upoštevati plačni razred prevedene plače novega delovnega mesta oziroma novega naziva, na drugi strani pa plačni razred javnega uslužbenca, v katerega je uvrščen na novem delovnem mestu oziroma v novem nazivu. Primerljivi znesek plače javnega uslužbenca, izračunan in določen po predpisih in kolektivnih pogodbah, ki so se uporabljali do začetka izplačila plač po ZSPJS (Z111), se ne izračuna.
(24) Zaradi načina izračuna bruto osnove za izračun nadomestila plače v breme delodajalca (Z120) in bruto osnove za izračun nadomestila plače v breme delodajalca – pretekli mesec (Z124), pri čemer se upoštevajo tudi spremenljivi dodatki (dodatki pod posebnimi pogoji dela v rednem delovnem času) in delovna uspešnost, se po izračunu Z104 in A040 izračunajo vse vrste izplačil, ki jih Z120 in Z124 zajemata.
(25) Če javnemu uslužbencu v skladu z drugim odstavkom 22. e člena ZSPJS pripada del plače za delovno uspešnost iz naslova dodatne tedenske učne obveznosti, se plačilo za povečano tedensko učno obveznost določi tako, da se mesečni obseg opravljenih ur, ki se štejejo kot povečana tedenska učna obveznost, pomnoži z bruto urno postavko osnovne plače (Z150), ki je povečana za faktor povečane učne obveznosti (nadobremenitve) (Z600).
(25.a) Če opravlja delo iz naslova dodatne tedenske učne obveznosti v skladu s prejšnjim odstavkom ravnatelj oziroma direktor s področja osnovnega šolstva in srednjih šol, višjih strokovnih šol in za ravnatelje dijaških domov, se mesečni obseg opravljenih ur, ki se štejejo kot povečana tedenska učna obveznost, pomnoži z bruto urno postavko učiteljeve oziroma predavateljeve osnovne plače. Ta se določi tako, da se upošteva pridobljeni naziv ravnatelja oziroma direktorja ter najvišji plačni razred v tem nazivu. Vrednost tako določenega plačnega razreda se deli s 174.
(26) Če je javnemu uslužbencu v skladu s petim odstavkom 14. člena ZSPJS določena zmanjšana tedenska učna obveznost, se mu bruto plača ustrezno zniža. Znesek zmanjšanega plačila se določi tako, da se mesečno število ur zmanjšanega obsega dela (podobremenitve) pomnoži z bruto urno postavko osnovne plače (Z150), ki je povečana za ustrezni faktor zmanjšanega obsega dela (podobremenitve) (Z600).
(27) Faktor za izračun povečane pedagoške oziroma učne obveznosti (Z600) iz petindvajsetega in šestindvajsetega odstavka tega člena znaša od 1,00 do 1,30, in sicer:
– faktor 1,00 za učitelje ali druge strokovne delavce, za katere velja od 30- do 35-urna predpisana tedenska učna obveznost,
– faktor 1,05 za učitelje ali druge strokovne delavce, za katere velja od 23- do 29-urna predpisana tedenska učna obveznost,
– faktor 1,20 za učitelje ali druge strokovne delavce, za katere velja od 19- do 22-urna predpisana tedenska učna obveznost,
– faktor 1,30 za predavatelja na višji strokovni šoli in za učitelje ali druge strokovne delavce, za katere velja predpisana tedenska učna obveznost v obsegu manj kot 19 ur.
(27.a) Ne glede na prejšnji odstavek znaša faktor za izračun povečane učne obveznosti (Z600) za ravnatelje oziroma direktorje iz 25.a odstavka tega člena:
– faktor 1,00 za ravnatelje dijaških domov,
– faktor 1,20 za ravnatelje oziroma direktorje s področja osnovnega šolstva in srednjih šol,
– faktor 1,30 za ravnatelje in direktorje višjih strokovnih šol.
(28) Če javnemu uslužbencu v skladu z drugim odstavkom 22. e člena ZSPJS pripada del plače za delovno uspešnost iz naslova dodatne tedenske pedagoške obveznosti, se plačilo za dodatno tedensko pedagoško obveznost določi tako, da se število ur dejanske dodatne tedenske pedagoške obveznosti, določene v skladu s 63. členom Zakona o visokem šolstvu, pomnoži z vrednostjo mesečne osnovne plače za obračun in deli s 40. To se pomnoži s faktorjem za izračun dodatne tedenske pedagoške obveznosti visokošolskih učiteljev in sodelavcev (Z603).
(29) Faktor za izračun dodatne tedenske pedagoške obveznosti visokošolskih učiteljev in sodelavcev (Z602) iz osemindvajsetega odstavka tega člena znaša od 2,65 do 3,00, in sicer:
– faktor 2,65 za asistente,
– faktor 3,00 za visokošolske učitelje (lektorje, predavatelje, višje predavatelje, docente, izredne profesorje, redne profesorje),
– 3,00 za druge visokošolske sodelavce, za katere dodatno tedensko pedagoško obveznost določi rektor univerze oziroma dekan samostojnega visokošolskega zavoda s posebnim predpisom.
(30) V mesecu, ko se javnemu uslužbencu izplača delovna uspešnost za več mesecev skupaj, se pri osnovi za izračun nadomestila Z120 oziroma Z124 upošteva le delež delovne uspešnosti za ta mesec, izračunan na naslednji način:
– delež letne delovne uspešnosti = letna delovna uspešnost /12,
– delež polletne delovne uspešnosti = polletna delovna uspešnost / 6,
– delež trimesečne delovne uspešnosti = trimesečna delovna uspešnost / 3.
(31) Pri izračunu vrst izplačil tipov E in O se od vrst izplačil tipa C (C100, C120, C111, C112 in C110), ki nastopajo v formulah, upošteva zgolj njihov faktor, določen pri posamezni vrsti izplačila in izračunan na podlagi osnovne plače za obračun. Dodatek za delo prek polnega delovnega časa (C120) se ne izplačuje.
(32) Vrednost vrste izplačila, ki se poračunava za preteklo obdobje (oznake vrst izplačil 900 in 901), se ne upošteva v osnovah za nadomestili Z120 in Z124 oziroma se upošteva le ustrezen delež vrste izplačila za posamezen mesec.
(33) Direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije določi vrsto in vsebino podatkov o delovnem mestu oziroma nazivu zaposlenega in nazivu agencije, ki se prikažejo na plačilni listi zaposlenega.
(34) Ko ima javni uslužbenec ali funkcionar določeno osnovno plačo za krajši delovni čas (Z071) ali mu je, glede na delež zaposlitve, določen delež osnovne plače (Z551), je potrebno osnovno plačo te vrste upoštevati v nadaljnjem izračunu plače, kot tudi pri odpravi nesorazmerja v osnovni plači javnega uslužbenca.
(35) Če je potrebno funkcionarju znižati plačo oziroma nadomestilo v skladu z 39. členom Zakona o preprečevanju korupcije, se bruto plača funkcionarja (Z080) zniža za ustrezen odstotek. Odbitek se odšteje od bruto plače (Z080) pri čemer se vrednost odbitka izračuna od seštevka tipa izplačil A, B, C, D in G za vsak mesec. Odbitek se odšteje od mesečnega seštevka bruto plače (Z080), pri tem pa odšteta vrednost ne sme biti večja od zneska, izračunanega na naslednji način: minimalna plača / 174 x ure tipa izplačil A+B+C.
(36) Odbitek plače funkcionarja (Z610) v višini štirih odstotkov, izračunan od osnovne plače (Z070) oziroma od osnovne plače za obračun (Z108) za povprečno mesečno delovno obveznost (174 normiranih ur), se odšteje od bruto plače 3. stopnje, pri čemer pa je vrednost odbitka potrebno preračunati na ure A, B in G.
(37) V uredbi se pri izrazih 2. člena v izračunih, ki vsebujejo Z070, (v primeru nastopa katere od osnovnih plač za obračun), Z070 nadomesti z vrsto osnovne plače za obračun, ki jo je potrebno upoštevati. To se upošteva pri izrazih: Z151 (če je vrednost (Z100-Z120)/Z050 pozitivna se razliko do minimalne plače izračuna, drugače pa ne), Z551, Z571, Z590 in A020 (urna postavka Z151 x ure rednega dela A010).
(38) Ne glede na določitev vrst izplačil tipa izplačil D (delovna uspešnost) iz 3. člena te uredbe se v letu 2009 upoštevajo omejitve izplačil redne delovne uspešnosti v skladu s 36.a členom in delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela v skladu s 36.b členom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leti 2008 in 2009 (Uradni list RS, št. 26/09).
(39) V primeru, ko javni uslužbenec opravljene ure dela preko polnega delovnega časa, v skladu s posebnimi predpisi oziroma kolektivnimi pogodbami, izkoristi v obliki prostih ur oziroma celodnevne odsotnosti, ali pa jih prenese v presežek oziroma primanjkljaj obveznih ur v okviru premakljivega začetka oziroma konca delovnega časa, v razmerju ena proti ena, mu pripada plačilo pripadajočih dodatkov iz naslova opravljenega dela v manj ugodnem delovnem času, in sicer z vrstami izplačil E060, E061, E062, E063, E064 in E065.
(40) Vrsti izplačil C020 in C150 je potrebno upoštevati in izračunavati datumsko oziroma na dan, ko upravičenost do posamezne vrste izplačila nastopi oziroma se prekine.
Plačna lestvica, veljavna od 1. januarja 2010
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|   Plačni  |   Osnovna plača   |Plačni razred|  Osnovna plača |
|   razred  |      (v EUR)      |             |     (v EUR)    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     1     |       472,98      |      34     |    1.725,62    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     2     |       491,91      |      35     |    1.794,64    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     3     |       511,57      |      36     |    1.866,44    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     4     |       532,04      |      37     |    1.941,08    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     5     |       553,32      |      38     |    2.018,73    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     6     |       575,46      |      39     |    2.099,49    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     7     |       598,46      |      40     |    2.183,48    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     8     |       622,40      |      41     |    2.270,81    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     9     |       647,32      |      42     |    2.361,62    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     10    |       673,20      |      43     |    2.456,10    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     11    |       700,13      |      44     |    2.554,35    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     12    |       728,14      |      45     |    2.656,51    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     13    |       757,26      |      46     |    2.762,77    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     14    |       787,55      |      47     |    2.873,29    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     15    |       819,06      |      48     |    2.988,22    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     16    |       851,81      |      49     |    3.107,75    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     17    |       885,90      |      50     |    3.232,06    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     18    |       921,33      |      51     |    3.361,34    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     19    |       958,18      |      52     |    3.495,80    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     20    |       996,50      |      53     |    3.635,62    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     21    |      1.036,37     |      54     |    3.781,06    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     22    |      1.077,82     |      55     |    3.932,29    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     23    |      1.120,93     |      56     |    4.089,57    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     24    |      1.165,78     |      57     |    4.253,18    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     25    |      1.212,40     |      58     |    4.423,29    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     26    |      1.260,90     |      59     |    4.600,22    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     27    |      1.311,33     |      60     |    4.784,23    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     28    |      1.363,79     |      61     |    4.975,60    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     29    |      1.418,34     |      62     |    5.174,62    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     30    |      1.475,07     |      63     |    5.381,61    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     31    |      1.534,08     |      64     |    5.596,88    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     32    |      1.595,43     |      65     |    5.820,75    |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+
|     33    |      1.659,24     |             |                |
+-----------+-------------------+-------------+----------------+ 
Povezane vsebine

Zastavite nam vprašanje

Vprašanja so na voljo le prijavljenim uporabnikom.
Napaka pri pošiljanju vprašanja.
Vprašanje lahko zastavijo samo prijavljeni uporabniki.
Vprašanje je prekratko.
Obogatite vprašanje z dodatnimi informacijami. Hvala!
Presegli ste kvoto vprašanj.
V trenutnem naročniškem obdobju ste porabili vsa vprašanja. Za dodatno svetovanje nas kontaktirajte.
Pri svetovanju zagotavljamo diskretnost in anonimnost.
Zahvaljujemo se za poslano vprašanje.
Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čimprej!